Remedii casnice pentru a scăpa de o durere de cap
Durerile de cap se întâmlă să apară. Vestea bună este că există câteva lucruri simple pe care le puteți face pentru a atenua durerea fără a merge la medic.
Încercați aceste sfaturi și începeți să vă simțiți mai bine rapid.


Încercați o pungă rece
Dacă vă doare capul, puneți o pungă rece pe frunte. Cuburile de gheață înfășurate într-un prosop, o pungă de legume congelate sau chiar un duș rece pot calma durerea. Țineți compresa pe cap timp de 15 minute, apoi luați o pauză de 15 minute.
Utilizați un termofor sau o compresă fierbinte
Dacă aveți o durere de cap tensională, puneți un termofor pe gât sau pe ceafă. Dacă aveți o durere de cap sinusală, țineți o bucată caldă de material pe zona care vă doare. Un duș cald ar putea, de asemenea, să vă ajute.
Ușurați presiunea asupra scalpului sau capului
Dacă elasticul este prins în păr prea strâns, acesta poate provoca o durere de cap. Aceste "dureri de cap prin compresie externă" pot fi provocate și de purtarea unei pălării, a unei bentițe sau chiar a unor ochelari de înot prea strânși.
Reduceți intensitatea luminii
Lumina puternică sau pâlpâitoare, chiar și de la ecranul computerului, poate provoca migrene. Dacă sunteți predispus la aceste migrene, acoperiți ferestrele cu perdele întunecate în timpul zilei. Purtați ochelari de soare în aer liber. De asemenea, puteți adăuga ecrane anti-orbire la computer și folosi becuri fluorescente cu spectru de lumină naturală în corpurile de iluminat.
Încercați să nu mestecați
Guma de mestecat vă poate răni nu doar maxilarul, ci și capul. Același lucru este valabil și pentru mușcatul unghiilor, buzelor, interiorului obrajilor sau obiectelor la îndemână, cum ar fi pixurile. Evitați alimentele crocante și lipicioase și asigurați-vă că luați mușcături mici. Dacă scrâșniți noaptea din dinți, întrebați medicul dentist despre un aparat de protecție bucală. Aceasta vă poate reduce durerile de cap de dimineață.
Hidratați-vă
Folosiți multe lichide. Deshidratarea poate provoca o durere de cap sau poate agrava una deja existentă.
Luați niște cofeină
Beți ceai, cafea sau ceva cu puțină cofeină. Dacă o beți destul de repede după ce începe durerea, aceasta vă poate atenua durerea de cap. De asemenea, pot ajuta analgezicele fără prescripție medicală, cum ar fi acetaminophenul, acționează bine. Dar nu beți prea mult, deoarece sevrajul de cofeină poate provoca propriul său tip de durere de cap.
Încercați masajul
Puteți să o faceți singuri. Câteva minute de masaj al frunții, gâtului și tâmplelor pot ajuta la calmarea unei dureri de cap tensionale, care poate rezulta din stres. Sau aplicați o presiune ușoară, prin rotație, pe zona dureroasă.
Somn
Respectați un program de somn. Mergeți la culcare și treziți-vă la ore regulate. Chiar dacă vă culcați doar cu 15 minute mai devreme sau dormiți cu 15 minute mai târziu, acesta poate fi un pas în direcția cea bună.
Evitați stimulentele în orele dinaintea culcării. Stimulentele precum alcoolul, zahărul, nicotina și cofeina vă pot împiedica să adormiți și vă pot ține treaz noaptea cu drumurile la toaletă. Oferă-i corpului tău timp să se liniștească înainte ca capul tău să atingă perna.
Alegeți o activitate relaxantă înainte de culcare. Închideți televizorul sau calculatorul și răsfățați-vă cu o carte bună sau o baie fierbinte. Poate părea demodat, dar un pic de relaxare ajută mult!
Remedii casnice pentru gestionarea
durerilor menstruale
Durerea menstruală, cunoscută sub termenul medical de dismenoree, este o problemă cu care se confruntă majoritatea femeilor.
În general, dismenoreea începe la câțiva ani după prima menstruație și este întâlnită mai ales la persoanele cu vârste cuprinse între 15 și 25 de ani.
Intensitatea durerilor menstruale poate varia de la un organism la altul și de la o zi de menstruație la alta. În general, dismenoreea este mai intensă în primele zile ale menstruației, dar există și situații în care dismenoreea se manifestă chiar și cu câteva zile înainte de menstruație. Unele femei se confruntă cu dureri menstruale atât de severe încât le este foarte dificil să își îndeplinească sarcinile zilnice.
Încercați aceste sfaturi și începeți să vă simțiți mai bine rapid.


Aplicarea căldurii
Aplicarea căldurii pe abdomen și partea inferioară a spatelui poate ameliora durerea.
Dacă nu aveți o sticlă cu apă fierbinte sau un termofor, faceți o baie caldă sau folosiți un prosop cald.
Evitarea anumitor alimente
În timpul menstruației, este o idee bună să evitați alimentele care provoacă balonare și retenție de apă.
Unii dintre cei mai mari vinovați includ:
alimente grase, alcool, băuturi carbogazoase, cofeină, alimente sărate.
Reducerea sau renunțarea la aceste alimente poate ajuta la ameliorarea crampelor și la scăderea tensiunii.
O dietă mai adecvată
În general, o dietă menită să diminueze durerile menstruale ar trebui să fie bogată în alimente minim procesate, fibre și plante.
Încercați aceste alimente:
- Papaya este bogată în vitamine.
- Orezul brun conține vitamina B6, care poate reduce balonarea.
- Nucile, migdalele și semințele de dovleac sunt bogate în mangan, care ameliorează crampele.
- Uleiul de măsline și broccoli conțin vitamina E.
- Puiul, peștele și legumele cu frunze verzi conțin fier, care se pierde în timpul menstruației.
- Semințele de in conțin omega-3 cu proprietăți antioxidante, care reduc edemul și inflamația.
Hidratare mai bună
Sună ciudat, dar consumul de apă împiedică organismul să rețină apă și ajută la evitarea balonării dureroase în timpul menstruației. Apa caldă sau fierbinte este de obicei mai bună pentru crampe, deoarece lichidele fierbinți cresc fluxul sanguin către piele și pot relaxa mușchii crampați.
De asemenea, vă puteți îmbunătăți nivelul de hidratare consumând alimente pe bază de apă, inclusiv: salată, țelină, castraveți, pepene roșu, căpșuni, afine și zmeură.
Exerciții fizice
Este posibil ca ideea de a face exerciții fizice imediat înainte sau în timpul menstruației să nu vă placă, dar exercițiile fizice eliberează endorfine.Cercetările sugerează că exercițiile fizice sunt eficiente în reducerea durerilor menstruale în măsura în care pot, de asemenea, elimina sau reduce nevoia de medicamente pentru ameliorarea durerii.
Activitatea moderată, cum ar fi mersul pe jos, poate fi benefică în timpul perioadei, în locul unei activități mai intense.
Remedii casnice și naturale
pentru durerile de dinți
Unele remedii naturale, cum ar fi clătirea cu apă sărată sau utilizarea unei comprese reci, pot ajuta la ameliorarea durerii de dinți. Cu toate acestea, este posibil ca un medic dentist să fie nevoit să trateze cauza de bază dacă durerea persistă.
* AUTOMEDICAȚIA POATE FI PERICULOASĂ ȘI ESTE ÎNTOTDEAUNA MAI BINE SĂ CONSULTAȚI MEDICUL.


Clătire cu apă sărată
Pentru multe persoane, o clătire cu apă sărată este un tratament eficient de primă linie. Apa sărată este un dezinfectant natural și poate ajuta la îndepărtarea particulelor alimentare și a resturilor care pot fi blocate între dinți.
Pentru a utiliza această abordare, amestecați 1/2 linguriță de sare într-un pahar cu apă caldă și folosiți-o ca o apă de gură.
Compresă rece
Puteți folosi o compresă rece pentru a ameliora orice durere pe care o simțiți, mai ales dacă durerea de dinți a fost cauzată de orice tip de traumă.
Când aplicați o compresă rece, vasele de sânge din zonă se contractă. Acest lucru face ca durerea să fie mai puțin severă. Frigul poate reduce, de asemenea, orice umflătură și inflamație.
Pentru a utiliza această abordare, țineți o pungă de gheață înfășurată într-un prosop pe zona afectată timp de 20 de minute la un moment dat. Puteți repeta acest lucru la fiecare câteva ore.
Remedii casnice pentru ameliorarea rapidă
a durerilor lombare
Durerea de spate este unul dintre cele mai frecvente motive pentru care oamenii vizitează medicul.
Motivele variază, de la entorse acute cauzate de leziuni sportive la boli pe termen lung cauzate de o varietate de factori.
Iată câteva sfaturi pentru a atenua unele dureri și pentru a vă menține spatele sănătos:


Întărește-ți mușchii de bază
Partea inferioară a spatelui este supusă stresului de a vă susține întreaga parte superioară a corpului. Mușchii din jurul spatelui trebuie să fie tonifiați pentru a susține coloana vertebrală și a reduce presiunea asupra părții inferioare a spatelui. Mușchii de bază sunt folosiți rar în timpul activităților zilnice, așa că trebuie să fie tonifiați prin exerciții specifice, țintite.
Luați-vă câteva minute în fiecare zi pentru a face câteva exerciții simple de bază.
Întindeți-vă zilnic
Multe probleme de spate sunt cauzate de mușchii încordați. Dacă mușchii spatelui sunt încordați, aceștia exercită o presiune suplimentară asupra întregii coloane vertebrale, inclusiv asupra articulațiilor.
Obișnuiți-vă cu întinderile zilnice pentru a promova sănătatea coloanei vertebrale.
Evitați să stați într-o postură proastă
Dacă poziția de ședere este proastă, discurile din partea inferioară a coloanei vertebrale sunt solicitate chiar mai mult decât atunci când stați în picioare. Dacă trebuie să stați jos pentru perioade lungi de timp, nu uitați să vă ridicați și să vă plimbați din când în când.
Faceți plimbări
Mersul pe jos este un exercițiu foarte sigur și bun. Mersul vioi la locul de muncă sau în aer liber vă va ajuta să vă mențineți o greutate sănătoasă și să nu mai puneți presiune pe spate.
Ridicați corect
Când ridicați ceva greu, este foarte ușor să vă răsuciți în direcția greșită. Acest lucru poate duce la spasme musculare și durere. Folosiți o mișcare mecanică corporală adecvată, angajând mușchii picioarelor, nu spatele, atunci când ridicați obiecte mai grele. Cereți ajutor dacă obiectul este prea greu pentru a fi ridicat de unul singur.
Reduceți presiunea asupra spatelui dvs.când dormiți
Dormitul pe spate pune presiune pe coloana vertebrală. Ridicați-vă ușor genunchii plasând o pernă sub ei. Dacă dormiți pe o parte, puneți o pernă între genunchi pentru a reduce presiunea pe spate.
Supravegheați-vă greutatea
Greutatea suplimentară exercită o presiune asupra spatelui. Pentru a face față greutății suplimentare, coloana vertebrală poate deveni înclinată și solicitată în mod inegal. Spatele își poate pierde suportul adecvat și poate dezvolta în timp o curbură nenaturală a coloanei vertebrale.
Renunțarea la fumat
Fumatul restricționează fluxul sanguin către discurile care protejează vertebrele. Acest lucru ar putea duce la degenerarea mai rapidă a discurilor. Fumatul reduce, de asemenea, absorbția calciului și creșterea oaselor noi.
Acest lucru crește riscul unei fracturi cauzate de osteoporoză, o afecțiune în care oasele devin slabe și fragile.